Variert og spennende

Foto: NSF Arkiv

Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Speiding er samarbeid om oppgaver, og speiding er vennskap som oppstår og utvikles underveis - også på tvers av landegrenser. For speiding foregår over hele verden og er en internasjonal, ideell bevegelse med ca. 38 millioner medlemmer i mer enn 150 land. Speiding handler om å engasjere seg for andre enn seg selv, både for dem du har rundt deg og for mennesker du ikke kjenner.

Det er ikke lett med få ord å fortelle hva speiding er. Du kan være speider nesten hele livet, og i løpet av speidertiden gjør du da naturligvis masse forskjellig. Men sentralt i all speiding står friluftsliv, vennskap, samarbeid og opplevelser.

Mange gode grunner til å være speider
Grunnene til å drive speiding er mange: Ha det gøy, være ute i naturen, være sammen med gode venner og få nye venner, utfordre seg selv, lære og oppleve noe nytt og spennende, reise på leir og mye mer. Men formålet med speiding er å utvikle selvstendighet og ansvarsbevissthet hos barn, unge og voksne.

På disse sidene beskriver vi kort hva du kan oppleve som speider, enten du er liten eller stor eller midt i mellom. Du finner også mye informasjon under "Om speiding" i Speiderbasen.

Lurer du på noe, ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste speidergruppe eller med speiderens sentrale sekretariat, forbundskontoret.

Tekst og bilde hentet fra www.speiding.no