For deg mellom 10 og 16 år

Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute og oppleve eventyrene? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute.

Speidere mellom 10 og 16 år er medlemmer i troppen. Troppen består av flere patruljer hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje har alt fra 3 – 10 medlemmer. Speiderne møtes en gang i uken og reiser ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og merker. Igjennom dette arbeidet får man stadig nye utfordringer og lærer mange bra ting. Patruljene har selv ansvar for å legge opp sitt program, men får veiledning fra voksne ledere som er troppsledere.

Speidere i tropp kan være med på kretskonkurranser og gjennom dem kvalifisere seg til NM i speiding. Hvert fjerde år arrangeres det også landsleir som alle over 10 år kan delta på. I tillegg til disse nasjonale arrangementene har de fleste grupper egne leire hver sommer. Mange speidere reiser også til tur/leir til utlandet.

Har du lyst til å leke og stadig finne på nye sprell bør du bli med i speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er stas å reise på tur, kommer du til å stortrives.

Tekst og bilde hentet fra www.speiding.no